SPK Individuell

Har du gjort något BTPK-val för dina pengar? Har du förstärkt pension? Om du väljer SPK placeras pengarna i SPK Individuell. 

I TRYGGA HÄNDER

Är du måttligt aktiv i ditt pensionssparande samtidigt som du vill få en bra avkastning utan att behöva ta för stora risker med ditt sparande? Då är SPK Individuell ett bra alternativ. SPK Individuell är en så kallad traditionell försäkring som garanterar dig en årlig ränta på två procent samtidigt som du får ta del av SPK:s eventuella överskott. Våra låga avgifter är dessutom en stor fördel som påverkar din framtida pension i positiv riktning.

LÅGA AVGIFTER

Våra låga avgifter är en fördel som påverkar din framtida pension i positiv riktning. Kostnaden för försäkringen är 1% i premieavgift och 0,35% i förvaltningsavgift på kapitalet.

ÅTERBÄRINGSRÄNTA

Under de senaste tio åren har genomsnittet på återbäringsräntan legat på 5 procent och i diagrammet nedan redovisas de årliga siffrorna. Tänk på att den garanterade räntan på  2 procent inte ingår i dessa siffror. Den är inbakad i pensionsförmånen och betalas alltid ut oavsett om avkastningen står på plus eller minus.

Återbäringsränta

 

image

Pension innan 65 år